1 1

Dia Internacional del Petó

Sabies que els petons ens serveixen per valorar la qualitat genètica de les persones? O que besar-se té nombrosos beneficis per la salut? O que en el llibre del Kamasutra es recullen fins a 22 tipus diferents de petons?

Besar-se va més enllà de la unió de 2 llavis i té molta més importància de la que podem pensar en un primer moment. Aquest acte tan quotidià és considerat com un gest de complicitat o amor entre les persones.

Durant un petó produïm i rebem una enorme quantitat d’estímuls que ens permeten sentir si l’altra persona ens excita o no per, d’aquesta manera, escollir a qui més emocions positives ens generi.

Des del 2011 i malgrat no estar reconegut de manera oficial per l’ONU, cada 13 d’abril se celebra el Dia Internacional del Petó. Aquesta data es va establir quan Ekkachai i Laksana Tiranarat, una parella tailandesa, van aconseguir el Rècord Guiness del petó més llarg de la història amb 46 hores (rècord que van tornar a superar l’any següent, deixant la nova marca en 56 hores).

A Eurofitness volem sumar-nos a les celebracions per aquest dia i us proposem 2 llocs (ja emblemàtics) de Barcelona on professar el vostre amor cap a aquesta persona tan especial:

Carrer dels Petons

Sí, sabem que es tracta d’una proposta un pèl redundant i precisament per aquest motiu havia de ser present a la llista. Aquest petit carreró perdut de Ciutat Vella té una història que mereix ser explicada: la versió oficial de l’Ajuntament de Barcelona ens diu que al segle XVII hi vivia un tal Joan Portons, qui era un veí molt popular i que va acabar donant-li nom a causa a l’evolució del seu cognom.

La història no oficial, però, ens fa creure que, antigament, al Carrer dels Petons es procedia a l’execució dels presos i, per tant, era aquí on aquests feien a les seves famílies el seu últim petó.

Mural dels Petons (“El món neix en cada petó”)

En 2014 es va instal·lar a Barcelona el que s’ha convertit en un dels principals reclams turístics i fotogràfics de la ciutat: el fotomosaic mural del fotògraf barceloní Joan Fontcuberta.

L’obra es troba a la plaça Isidre Nonell de Ciutat Vella i es titula “El món Neix a cada petar”. Els seus 30,4 metres quadrats estan recoberts de 4.000 rajoles amb imatges facilitades per la ciutadania i escollides d’acord a la seva densitat i color. La intenció de l’autor era crear “un mur d’alegria, una proposta optimista de futur”.
I ara que ja coneixeu els millors llocs de la nostra ciutat per a practicar els petons, us animem a immortalitzar el vostre moment compartint una fotografia a les xarxes socials i etiquetant-nos. Ja sigui amb la teva parella, el teu millor amic o amiga o fins i tot amb la teva mascota, apunta la teva càmera cap al Carrer dels Petons o el mural i dispara el teu millor petó.