Càmcer

Dia Mundial contra el càncer

Avui dia és sabut que 4 de cada 10 casos de càncer es podria prevenir canviant l’estil de vida i millorant-lo. De quina manera? Per mitjà d’accions tan simples com tenir una alimentació sana i equilibrada, deixar de fumar, reduir el consum d’alcohol, protegir-se com cal del sol i realitzar una activitat física amb certa assiduïtat.

Fer esport ajuda a millorar la nostra salut de moltes maneres ja que redueix l’estrès, l’ansietat i la depressió i millora el nostre estat d’ànim, la nostra salut òssia (prevenint l’osteoporosi), l’equilibri, la flexibilitat de les articulacions i la coordinació així com la funció cardiorespiratòria.

Diversos estudis han conclòs que realitzar 150 minuts d’exercici físic a la setmana pot aconseguir reduir el risc de certs tipus de càncer. L’activitat física té molts altres beneficis per a la salut: permet reduir el greix corporal i la concentració de diverses hormones que poden propiciar l’aparició d’un càncer, millora el funcionament de l’aparell digestiu (reduint així el risc de patir càncer de còlon) i la tonificació i els exercicis cardiovasculars ajuden a prevenir el càncer de pulmó o el de mama.

I com podem portar una vida activa? Aquí van alguns consells per trencar amb la rutina i acabar amb el sedentarisme:

  • La millor manera d’arribar a qualsevol lloc és, sens dubte, anar caminant. Qui no gaudeix d’un llarg passeig per un parc?
  • L’ascensor és una comoditat que potser estem fent servir en excés: és recomanable pujar i baixar per les escales.
  • Si el teu lloc de treball t’ho permet, realitza exercicis d’elongació durant la jornada laboral.
  • Si tens una mascota, treure-la a passejar pot suposar una bona opció per a realitzar llargues caminades.
  • I, per descomptat, practica regularment algun esport o activitat física.

En definitiva, evitar el sedentarisme i dur una vida sana suposen uns dels majors factors de prevenció.