Lagarriga Portada

ESCAPADA A LA GARRIGA

Allunyar-se per a distanciar-se. Distanciar-se per a trobar-se. I acabar trobant-se a un mateix. Nombrosos beneficis són els que comporta sortir esporàdicament de la ciutat i de la rutina que ens consumeix. I per això us portem una preciosa escapada molt a prop de Barcelona.

Aproximadament a 40 quilòmetres de la ciutat comtal es troba La Garriga, un municipi del nord de la comarca del Vallès Oriental. Forma part del Parc Natural del Montseny i pel poble transcorre plàcidament el riu Congost, un afluent del Besòs recuperat ambientalment les últimes dècades.

La Garriga compta amb una rica història que va des del paleolític fins als temps de l’antic Imperi Romà. Els romans es van establir aquí durant quatre segles, des del I aC fins al IV aC, tal com es recull a les ruïnes de la vil·la romana de Can Terrers (declarada Bé Cultural d’Interès Nacional) i de Can Noguera. A finals del segle XIV es va començar a formar un nucli urbà on actualment es troba la plaça de Santa Isabel i que va acabar esdevenint en l’actual poble.

Al passeig trobem diversos edificis d’arquitecura modernista construïts per la burgesia catalana, que a principis del segle XX va establir aquí el seu lloc d’estiueig a causa de la proximitat amb Barcelona, ​​el bon clima i, especialment, les aigües termals del territori.

Aquestes aigües tenen una composició química una mica diferent a la de l’aigua convencional, ja que és rica en bicarbonat (167 mg / l), clorur (71,8 mg / l) i sodi (140,7 mg / l), la qual cosa li confereix propietats mineromedicinals molt beneficioses per a la pell i la circulació sanguínia.

A l’hora de visitar La Garriga us recomanem que us deixeu portar pel seu ric patrimoni i llocs d’interès com el conjunt modernista d’Illa Raspall i l’edifici Can Raspall, l’església de la Doma, el refugi antiaeri de l’estació o el nucli antic .

També podreu realitzar excursions i fer llargues passejades pel seu bellíssim entorn rural i natural (recomanem fer la ruta fins al Santuari de la Mare de Déu de Puiggraciós, des d’on trobareu unes espectaculars vistes), que fan de La Garriga una ubicació ideal per allunyar-se del soroll i trobar la tan cotitzada tranquil·litat.