Destacat Marato

Zumba: per què agrada tant?

El Zumba, marca patentada, s’ha estès en els darrers anys, com dirien els nostres avis, més que la pólvora! I és que avui en dia més de 15 milions de persones practiquen aquesta disciplina a la setmana en tot el món, gairebé res! 😉

Però qué té que agrada tant? Alguns al Zumba li diuen ‘el negoci de la diversió’, i és que una classe de Zumba és tot menys avorrida ja que la música i els seus moviments parteixen del ball, de cançons alegres i amb molt de ritme. Concretament el Zumba mescla passos de salsa, merengue, cúmbia i reggaeton juntament amb moviments cardiovasculars. Però no només es tracta de balls llatins, el Zumba també es pot practicar amb música flamenca, india, etc.

El Zumba va començar l’any 2001 a Miami quan l’empresari Alberto Perlman s’associa amb en Beto, un instructor convençut de poder popularitzar els seus passos tan divertits i alegres que realitzava al gimnàs. A Miami segueixen tenint les seves oficines centrals ja que el seu èxit va arribar l’any 2012 en el que el negoci va començar a estendre’s arreu del món. Gravaven coreografies que retransmetien online i els entrenadors personals rebien (i continuen rebent) formació actualitzada per tal de rebre la seva llicència per poder ser Zins (monitors de Zumba).

Avui en dia més del 90% dels usuaris que practiquen Zumba són dones i asseguren que és un dels motius més estimulants per tornar al gimnàs cada setmana. I a tu, també t’apassiona el Zumba?