Mindfulness per a gent gran: 5 beneficis

Mindfulness per a gent gran: 5 beneficis

 

El Mindfulness per a gent gran és un aprenentatge basat en l’anomenada “atenció plena”. Això significa ser plenament conscient d’un mateix, conscient també de l’entorn, de manera serena, observadora i meditada. En aquesta etapa de la vida, la pràctica del Mindfulness t’aportarà relaxació, benestar emocional, un descans de qualitat i altres beneficis. Aprèn amb nosaltres aquesta filosofia!

La meditació, la respiració controlada i el ioga són la base del Mindfulness per a gent gran. Es tracta d’un aprenentatge que et portarà a gaudir de la vida: en l’aspecte emocional, físic i mental. Aconseguiràs gestionar amb serenor records i pensaments del passat, moltes vegades dolorosos. De la mateixa manera, podràs neutralitzar les temences i preocupacions del futur. Amb la pràctica de l’atenció plena descobriràs l’experiència de l’aquí i ara.

Sense ser una teràpia mèdica, aporta benestar emocional, millorant la salut

El Mindfulness per a gent gran no aporta solucions de caràcter mèdic, com la curació de malalties; comporta, en canvi, una millora molt important de la qualitat de vida i això ajuda a millorar la salut. Pot ser una eina molt adequada per donar solució a problemes psicològics allà on la teràpia mèdica no arriba.

Els beneficis d’adoptar la pràctica de l’atenció plena, passen per la disminució de l’ansietat, la millora del descans, combatre els efectes de la depressió, etc. T’expliquem els cinc principals beneficis.

El Mindfulness per a gent gran redueix l’estrès

Centrar-se en l’aquí i l’ara t’allibera de pensaments negatius passats i de preocupacions futures. També aprens a tenir plena consciència del teu jo interior i a observar, amb serenor, l’entorn, sense intervenir-hi. És per aquesta raó que l’estrès es redueix i comences a gestionar millor l’angoixa. A partir d’aquesta evidència, el metge nord-americà anomenat Jon Kabbat-Zinn va desenvolupar, l’any 1979, una teràpia: el MBSR (Mindfulness-based stress reduction) que vol dir reduir l’estrès basant-se en el Mindfulness. Es tracta de tallers de vuit setmanes on es treballen tècniques de meditació, l’exploració del cos i ioga bàsic. No t’has d’amoïnar, perquè ho podràs aprendre perfectament als centres amb sessions de Mindfulness per a gent gran. Es garanteix un aprenentatge molt beneficiós per mantenir a ratlla l’estrès, que incideix negativament en malalties cròniques.

Ajuda a tenir més bon to muscular i major mobilitat

Les rutines de l’atenció plena es basen en el Ioga i en les seves postures bàsiques. Per tant, et trobaràs fent exercici, a partir d’unes rutines senzilles, que et faran guanyar elasticitat i resistència. Amb el ioga, els  teus músculs agafaran un bon to i la seva força augmentarà des de les primeres sessions. Millorar en tots aquests aspectes físics tindrà com a conseqüència sentir-te amb més ànims. Certament notar més força i agilitat puja la moral, però has de saber que això passa per una raó ben científica. T’ho expliquem en el següent gran benefici.

Aprenent la tècnica de l’atenció plena, seràs més feliç

Està comprovat científicament. La pràctica de l’exercici físic i una vida no sedentària activen el mecanisme de segregació de serotonina i dopamina. Són dues importants hormones que genera el cervell i que són responsables de la sensació plaer i benestar. Per tant, és molt necessari fer alguna activitat física per combatre l’ansietat, l’ànim baix o la depressió. El fet de realitzar aquestes sessions amb els exercicis de ioga i exercicis d’estiraments, t’aportarà grans beneficis emocionals.

Les hores de descans seran de millor qualitat

El descans va estretament lligat a un estat mental de tranquil·litat i relaxació. Posant en pràctica l’aprenentatge de la consciència plena, aconseguiràs mantenir calmada la ment gràcies a la meditació i la respiració diafragmàtica.

Aquestes són dues tècniques claus per poder gestionar les emocions i pensaments negatius que, eventualment, poden impedir un bon descans. Serveixen, igualment, per propiciar calma i allunyar el nerviosisme en els moments previs al descans. Si en les primeres ocasions que ho proves, no aconsegueixes l’efecte desitjat, és perfectament normal; es necessiten algunes sessions de pràctica per fer-ho correctament. Però amb l’ajut dels monitors del teu centre de confiança aconseguiràs dominar la tècnica de la relaxació i la plena consciència.

Eurofitness volem ajudar-te a practicar el  Mindfulness per a gent gran. No renunciïs a una bona qualitat de vida i apunta’t ara!

També ens trobaràs a YouTubeInstagram i Facebook.

 

 

Hazte socio. alta Online

La manera más fácil de hacerte socio de Eurofitness.
Hazte socio ahora on.line y disfruta de las ventajas exclusivas sólo para altas on.line.
Te lo ponemos fácil: seleccionas el Club, llenas los datos personales, arrecifes la oferta que más se ajuste a tus necesidades y haces el pago ¡!

1. Datos de contacto
2. Seleccionar opciones
3. Pago

Solicita tu invitación

Te invitamos a que disfrutes de Eurofitness. Rellena el formulario con tus datos y dispondrás de una invitación personal.

Género
Documento
Fecha de nacimiento

Formulario de contacto

Déjanos tus datos y contactaremos contigo.