Per què els esportistes fan dietes altes en proteïnes?

Per què els esportistes fan dietes altes en proteïnes?

Les proteïnes en els esportistes són vitals i necessàries: és del tot recomanable prendre una quantitat més alta d’aquest macronutrient, si entrenes regularment. En canvi, fer una dieta pobra en aliments proteics fa que el cos no rendeixi el mateix. Tampoc es recuperarà amb eficàcia, de les sessions esportives. En aquest post volem explicar-te perquè has de menjar aliments amb un alt nivell proteic, quan fas esport.

Una dieta rica en proteïna quan fas esport, és el que t’aconsellaran els experts en nutrició. Si és el teu cas i estàs entrenant amb regularitat, aquest tipus d’alimentació t’ajudarà en molts aspectes. Fixa’t quins avantatges té una dieta alta en proteïnes, en els esportistes.

Les proteïnes en els esportistes són indispensables per reparar les fibres musculars trencades

Has de saber, abans de tot, que és absolutament normal que es donin aquests trencaments de fibres musculars, a petita escala. Ens referim als anomenats cruiximents o agulletes, que segurament ja coneixes.
De fet, és quan la massa muscular reacciona i s’enforteix… Això passa en el període de descans després d’entrenament, que és clau.
Durant una sessió esportiva el teu cos es veu sotmès a un esforç físic important. Fent els exercicis, la musculatura s’estira i es contrau nombroses vegades i això provoca el conegut trencament de petites fibres d’aquest teixit.
Justament per això necessites ingerir un extra de proteïnes després de la teva classe de fitness o la sessió esportiva que prefereixes. Amb aquests macronutrients, tens garantida la reparació eficient de la massa muscular.

En períodes d’entrenament intens, pots incorporar els batuts de proteïnes

Si en època d’entrenaments, estàs seguint una dieta alta en aliments proteics, és recomanable prendre, addicionalment, batuts de proteïna. Així el cos tindrà els nutrients necessaris per fer una reparació ben eficient. Has de saber que després de l’exercici físic tot el teu organisme està demandant els aminoàcids de les proteïnes, perquè necessita refer-se de l’esforç.
Aquesta activitat intensa, el teu cos la rep com un missatge i és per això que quan es troba en repòs s’activa el procés de reparació muscular intens; si les proteïnes no són suficients, el teu organisme no complirà aquesta missió amb eficiència.

La regeneració de les fibres musculars serà més ràpida i efectiva

Et preguntaràs per què succeeix això… La resposta és que la proteïna ingerida (especialment després de l’entrenament) serà utilitzada, també, per la regeneració cel·lular de les fibres, teixits i òrgans del teu cos. Just després d’una classe intensa de fitness o d’altres disciplines, el teu cos necessita recuperar-se de l’esforç… Una aportació d’aliments proteics i un descans planificat després de l’entrenament representen la fórmula perfecta.

La combinació de proteïnes i descans, després de l’entrenament

Una bona sessió esportiva ha d’anar acompanyada d’un descans regenerador. Per això, nosaltres et recomanarem sempre finalitzar els entrenaments amb estiraments suaus, tècniques de respiració, molta hidratació i descans. Duent a terme aquest protocol esportiu i afegint la ingesta de proteïnes d’alta qualitat, tens garantida una regeneració perfecta, per aconseguir els teus objectius al gimnàs.

La ingesta d’aliments rics en proteïnes, milloren el rendiment neuronal del cervell

Especialment, les dietes que incorporen un aliment com les clares dels ous. Aquesta part de l’ou és considerada com una de les fonts proteiques més adequades per a esportistes. Els experts en nutrició recomanen aquest aliment, per la seva alta qualitat. Fixa’t que especialment indicat per tenir cura de la salut cognitiva.

La clara d’ou: una gran font de proteïnes en els esportistes que millora la salut cerebral

Si et planteges una dieta alta en proteïnes de clara d’ou, estaràs contribuint a millorar la teva concentració, la teva memòria i també l’atenció. Llavors, aquestes capacitats influiran molt positivament en l’aprenentatge de la tècnica esportiva i la correcta execució de les rutines.
Per això, és ben interessant preparar àpats saludables amb aquest aliment, en època d’entrenaments intensos: competicions, campionats, etc. La nostra recomanació , si vols que a la teva alimentació no falti la proteïna, és que consultis un nutricionista; et podrà orientar perfectament per planificar la dieta ideal per a tu.
Posem a la teva disposició els centres esportius Eurofitness, per entrenar amb totes les equipacions que necessites. També pots consultar als nostres professionals de nutrició tot allò que vulguis saber sobre les proteïnes en els esportistes. Vine i forma part de la nostra comunitat de fitness!
Estem al teu costat, també a YouTubeInstagram i Facebook.
 • Requisits per córrer una marató

  Requisits per córrer una marató

  Córrer una marató implica tenir una preparació específica, perquè és un esport molt exigent: has de realitzar un entrenament específic, tenir resistència mental i també assegurar-te que la teva salut és perfecta. Hem recopilat per a tu, tots els requisits que necessites, si vols practicar aquest esport… I estimar-lo, com nosaltres! Per esdevenir un corredor o una

  Saber más

 • Ejercicios con bosu para corredores

  Ejercicios con bosu para corredores

  Los ejercicios destinados a mejorar el equilibrio y la estabilidad son cruciales para la prevención de lesiones. Comienza tu entrenamiento con estos cinco ejercicios con bosu hechos a la medida de los corredores. Si eres un ávido corredor, ya lo sabes: el problema es no encontrar la motivación para salir de casa y hacer kilómetros. Se trata de

  Saber más

 • Qué zapatilla elegir para cada entrenamiento

  Qué zapatilla elegir para cada entrenamiento

  Las zapatillas de deporte cumplen un rol fundamental en el cuidado de la salud del atleta. El calzado adecuado te protege los pies y su efecto amortiguador cuida la integridad de tus rodillas y talones. Además, ayuda a reducir la carga de trabajo sobre los tendones y músculos. Te garantizan el agarre que afianza el pie a

  Saber más

 • ¿Cómo realizar correctamente la elevación de piernas?

  ¿Cómo realizar correctamente la elevación de piernas?

  El ejercicio de elevación de piernas tiene variantes que son esenciales para trabajar la musculatura del abdomen inferior. Se realizan en dos posiciones: desde el suelo (boca arriba o tumbado de lado) o colgado de una barra. Un cuerpo definido requiere de mucha intensidad y disciplina, por lo que este tipo de ejercicios no pueden faltar en tu

  Saber más

Hazte socio. alta Online

La manera más fácil de hacerte socio de Eurofitness.
Hazte socio ahora on.line y disfruta de las ventajas exclusivas sólo para altas on.line.
Te lo ponemos fácil: seleccionas el Club, llenas los datos personales, arrecifes la oferta que más se ajuste a tus necesidades y haces el pago ¡!

1. Datos de contacto
2. Seleccionar opciones
3. Pago

Solicita tu invitación

Te invitamos a que disfrutes de Eurofitness. Rellena el formulario con tus datos y dispondrás de una invitación personal.

Género
Documento
Fecha de nacimiento

Formulario de contacto

Déjanos tus datos y contactaremos contigo.