190314 Rafting 1

Ràfting, l’aventura assegurada

El ràfting és una activitat de turisme d’aventura, que consisteix en el descens de rius d’aigües braves en una llanxa pneumàtica de gran resistència als cops. Normalment les barques tenen una capacitat d’entre 6 o 8 persones, més un guia acompanyant que fa de timoner.

Els tripulants de l’embarcació es disposen de forma simètrica a banda i banda de l’embarcació (3 o 4 persones a cada un dels costats de la barca) el timoner se situa en la part posterior per poder dirigir a la resta d’ocupants i fer les maniobres de direcció de la barca. Per remar fem servir una pala simple.

Actualment el ràfting és una de les activitats més demandades pels amants dels esports d’aventura a Espanya i la resta del món, i també pel públic general.

La popularitat aconseguida per aquesta activitat és ben merescuda per molts motius que anem a analitzar:

  • Va dirigida per un guia especialitzat, de manera que dóna una major garantia de seguretat.
  • popularitza el descens per rius d’aigües braves ja que permet baixar rius que d’una altra manera seria impensable sense una bona qualificació prèvia. Això permet recórrer espais naturals i baixar ràpids impressionants.
  • No cal ni coneixements previs, ni una forma física especial, la qual cosa el fa apte per a tots els públics, encara que això sí que és important triar bé el nivell del riu.
  • Les dinàmica de maneig i govern de la barca, el converteix en una dinàmica d’equip fantàstica per a programes d’Outdoortraining i treball en equip.
  • És un esport que permet gaudir dels espais naturals i el contacte amb l’aigua d’una manera molt directa i divertida. Serà el més semblant a sentir-nos uns autèntics exploradors sense haver estat abans en un riu.
  • El ràfting és una activitat ideal per: grups d’amics, programes de comiats que vulguin fer alguna cosa diferent, sortides familiars, programes d’empresa, etc

T’ho perdràs?