Ioga Facial: Entrena els músculs del rostre

Ioga Facial: Entrena els músculs del rostre

El Ioga facial és una disciplina basada en exercicis que tonifiquen la musculatura del rostre. Té molt a veure amb les tècniques de respiració i relaxació que s’utilitzen en el Ioga corporal i el seu objectiu és rejovenir el rostre gràcies a unes rutines i entrenaments específics per aquests músculs de la cara.

A continuació t’expliquem les bases per poder començar a practicar el Ioga Facial. T’interessa saber que és una gran alternativa a tractaments estètics més invasius.

Segur que ja saps que el Ioga és una tècnica de treball corporal que es basa en els exercicis tonificants, la relaxació i la respiració. El Ioga Facial aconsegueix uns resultats ben positius: tonifica, oxigena i redueix les arrugues.

Recorda dues coses: La primera és aplicar olis essencials a les mans i impregnar el teu rostre a l’inici de la sessió. Cal que la pell estigui molt ben hidratada. La segona és practicar la tècnica de respiració del Ioga, per assolir l’harmonia i la relaxació.

Primer exercici: comença per una rutina de Ioga Facial, tonificant el coll

En aquest massatge t’has de posicionar amb les espatlles abaixades, lluny de les orelles. Mira de mantenir una posició de calma i meditació. Passa ara les mans, alternativament, pel coll, des de sota de l’orella fins a arribar al final, a l’alçada de l’espatlla. Has d’anar desplaçant les mans per tot el coll des d’un costat fins a l’altre.

Sigues conscient que les teves mans, impregnades d’oli essencial, fan passades per la pell del teu coll. Practica la filosofia del Ioga: “aquí i ara”. Durant el massatge i la respiració que l’acompanya, res és més plaent que el contacte serè de les teves mans sobre el coll. Fes vint passades ben repartides per la zona.

Segon exercici de Ioga Facial: Solc nasogenià

Forma un angle recte amb l’índex i el polze de totes dues mans; uneix-los i col·loca els dos índexs a sobre del teu solc nasogenià… Encaixen perfectament, oi? A continuació tindràs molt fàcil portar els polzes sota de la barbeta i ara que tens dibuixat aquest triangle sobre la cara, tira cap endarrere.

Has de fer el gest de bufar espelmes, aguantant aquí, cinc segons. Percep la tensió que es produeix a la zona: tira endarrere amb els dits i bufa estirant la boca cap a fora. Repeteix deu vegades, controlant el moviment.

Codi de barres: tercer exercici per eliminar arrugues i densificar els llavis

Amb la boca tancada i mirant de tenir la zona hidratada amb l’oli essencial, agafa els dos llavis amb els dits: el polze i l’índex, com si volguessis unir-los. El massatge consisteix a prémer els llavis fent una pinça amb els dos dits de totes dues mans a la vegada. Al mateix temps has de portar cap endavant la pell de la zona; han de ser uns estiraments controlats.

Vas massejant i desplaçant els dits de les dues mans d’un costat a l’altra de la boca: prement, estirant i desplaçant.

Amb aquest exercici de Ioga Facial aconseguiràs uns llavis més tonificats, densos i activats. Al mateix temps estaràs neutralitzant el gest del petó o codi de barres; són les petites arrugues verticals que es formen en el llavi superior. Repeteix deu vegades.

Quart exercici: evitar parpelles caigudes amb una rutina imprescindible

En aquest exercici et proposem que mantinguis els dits índexs una mica flexionats i els col·loquis a sobre de les teves celles fent una pressió descendent controlada. En aquesta postura et serà ben fàcil fer descansar els polzes just a sobre dels pòmuls.

Ara que estàs fent pressió amb els índexs sobre les teves celles i controles la respiració pausada, ves obrint els ulls: fes-ho de cop i nota com les parpelles s’activen. Repeteix cinc cops, descansa i torna a fer les repeticions.

Cinquè exercici per treballar el gest d’arrufar les celles

L’exercici vol treballar les arrugues tan característiques com són les línies d’expressió; les que es formen amb el gest d’arrufar les celles.

Amb els dits índex i mig dibuixa una “v” baixa i fes-la servir per separar la zona inferior del front, entre les dues celles.

Amb aquesta zona separada, porta l’índex de l’altra mà entre els ulls i comença un massatge vertical, que relaxarà els músculs on es forma aquesta arruga d’expressió. Realitza deu passades, descansa i repeteix el massatge.

A les nostres instal·lacions d’Eurofitness ho tens tot per practicar aquesta disciplina del Ioga i també del Ioga Facial. Et ve de gust rejovenir el teu rostre? No esperis més i vine a formar part del club!

Troba’ns, també, a YouTubeInstagram i Facebook.

Hazte socio. alta Online

La manera más fácil de hacerte socio de Eurofitness.
Hazte socio ahora on.line y disfruta de las ventajas exclusivas sólo para altas on.line.
Te lo ponemos fácil: seleccionas el Club, llenas los datos personales, arrecifes la oferta que más se ajuste a tus necesidades y haces el pago ¡!

1. Datos de contacto
2. Seleccionar opciones
3. Pago

Solicita tu invitación

Te invitamos a que disfrutes de Eurofitness. Rellena el formulario con tus datos y dispondrás de una invitación personal.

Género
Documento
Fecha de nacimiento

Formulario de contacto

Déjanos tus datos y contactaremos contigo.