2 02

Beneficis de fer exercici a l’aire lliure

Ara que s’acosta el bon temps i que les bones temperatures ja ens acompanyen, us animem a fer exercici a l’aire lliure perquè el vostre benestar es veurà augmentat així com la vostra motivació i autoestima.

A Espanya gaudim d’aproximadament 3.000 hores de sol a l’any, que equivalen a unes 8,2 hores diàries de mitjana. La vitamina D que sintetitzem gràcies a l’exposició al sol durant els nostres entrenaments a l’aire lliure aporta grans beneficis als nostres ossos i músculs. A més, entrenar a l’aire lliure suposa un bon tractament per a la depressió, encara que no hem d’oblidar la importància d’usar productes adequats per a protegir la nostra pell de la radiació ultraviolada del sol.

Caminar, córrer o anar en bicicleta són activitats que solen estar a l’abast de qualsevol i que, si es realitzen en grup, ens ajuden a socialitzar, mentre que respirar aire fresc ajuda a oxigenar les nostres cèl·lules.

Reduir l’ansietat és un dels efectes immediats d’entrenar a l’exterior. Comparat amb fer-ho en un espai tancat com un gimnàs, on podem trobar-nos amb elevats nivells acústics o alts nivells d’ocupació, l’esport a l’aire lliure aconsegueix eliminar l’ansietat que poden provocar els espais tancats o sorollosos.

Practicant exercici a l’aire lliure en espais naturals i allunyats dels nuclis urbans respirem un aire molt més net que pot millorar la nostra salut mental, la nostra funció cerebral i la nostra salut cardiovascular.