Photo 1516526995003 435ccce2be97

Genètica i alimentació

Sabies que hi ha estudis que relacionen la genètica amb la dieta? Sabies que moltes vegades les intoleràncies i al·lèrgies alimentàries tenen a veure amb la genètica? Per què unes persones que mengen molt de greix no es posen grasses mentre que d’altres menjant poc greix de seguida guanyen aquells kilets de més? Doncs més sovint del que pensem, aquestes respostes diferents tenen a veure amb la genètica de cada persona i amb la seva interacció amb l’ambient. Per això, cada vegada es sent a parlar més de la dieta personalitzada des de la vessant genètica, el que s’anomena genètica nutricional.

La genòmica nutricional de fet és una ciència que estudia la interacció dels nostres gens amb els aliments i també amb els efectes sobre la nostra salut, des del punt de vista de quins aliments són ben tolerats pel nostre cos i quins no i poden acabar desenvolupant malalties i efectes en el nostre metabolisme. I per a què serveix tot això? De què serveix saber quins aliments ens afecten i com? Doncs perquè els experts poden elaborar plans de nutrició personalitzats per a cada individu si saben tota aquesta informació i així ajudar-nos a millorar la nostra salut i preveure malalties.

Qui sap, potser d’aquí a no gaires anys tots menjarem segons el nostre estudi nutrigenòmic i serà tan comú com fer-se una analítica de sang per a controlar la nostra salut. Si és per a contribuir en el nostre benestar, benvinguda la nutrigenòmica!