Photo 1435575709442 063fe08e935f

Societats estressades, gent desanimada. Què estem fent malament?

Qui no ha sentit a parlar de l’estrès? Sembla que sigui la malaltia més comuna dels nostres temps. Sempre corrents amunt i avall, amb una difícil conciliació entre la vida familiar i laboral, uns sous no equiparats al preus dels lloguers i moltes d’altres circumstàncies que fan que les persones anem atabalades, rebufant tot el dia i amb un desànim contagiós. Això, és tot menys saludable i tots hem de fer quelcom per tal de donar-li la volta i deixar de ser una societat de ‘tarats’ com diu el gran ponent Víctor Küppers.

Sembla que una cosa tan senzilla com somriure i caminar amb alegria per la vida no és pas tan fàcil. Anem escassos de ‘bon dies’, de ‘segui vostè’, de mirar-nos als ulls, de riure plegats, de veure les coses amb optimisme. I és que la societat ens força a ser cada cop més competitius i treballadors, però ningú ens ensenya a ‘viure la vida amb alegria’, una cosa bàsica per a ser feliços, sinó quin sentit té tot el treball i esforç? Però per què estem així? Què fem malament?

El problema, segons els experts, rau en no saber gestionar la societat de l’estrès que, malauradament no podrem canviar d’un dia per l’altre. Però el que també diuen els experts que tot i que no puguem canviar el món, sí podem canviar la nostra actitud. Per tant, la solució està dins de cadascú de nosaltres. No està fora. No estar en esperar bones notícies, en que algú ens alegri el dia, està en saber riure i ser feliços per nosaltres mateixos. I com ho fem? Amb una actitud POSITIVA i aprenent a relativitzar les coses. A banda d’un drama familiar, si ho pensem bé, res és tan greu com per desanimar-nos dia rere dia. I és que cada dia el sol brilla damunt la nostra pell i ens il·lumina i ens aporta energia, no és meravellós?